Retsept:
0,4 l vett
4+4 dl täistera rukkijahu
3 spl juuretist
3 spl fariinisuhkrut
1,25 dl leivasiirupit
2 tl meresoola
2 tl jahvatatud koriandrit
Valmistamine:
1. päev: 0,4 liitrit vett, juuretis ja 4 dl rukkijahu segada ja panna sooja kohta 16- 24 tunniks seisma.
2.päev: lisa ülejäänud ained ja sõtku taigen. Taigen pane ohtralt võiga määritud vormi, tee pealt märja käega siledaks. Kata toidukile või kergelt niiske rätikuga.Lase kerkida 3-4 tundi.
Küpseta kõigepealt 20 minutit 220 kraadises kuumuses, seejärel alanda kuumust 200 kraadini ja küpseta veel 40 minutit.
Ahjust tulnud kuum leib pritsi kergelt veega ja kata rätiga. Kui vorm on nii kõrge, et servad on leivast kõrgemal, siis võid ka vormi kummuli keerata ja leiva niimoodi jahtuma jätta. Kuum aur aitab leival hiljem kergemini vormist lahti tulla.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar