kolmapäev, 4. märts 2015

Kakao- ja tšillitrühvlid

Trühvlid seostuvad küll rohkem jõuludega, aga miks mitte valmistada neid ka vabariigi aastapäevaks (või sünnipäevaks). See retsept on pärit aastatetagusest Postimehe Jõulueri numbrist. Lastele need pallikesed ilmselt väga ei maitse, kuna tegemist on üsna vürtsikate kommidega.


Retsept:


3/4 dl vahukoort 
100 g tumedat šokolaadi, tükeldatuna
0,5 tl tšillipipart (pulber)
1 tl kaneeli 
kakaod 


Valmistamine:


Kuumuta vahukoor keemiseni ja tõsta tulelt. Lisa šokolaad, tšillipipar ja kaneel. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Lase segul jahtuda, kuni see muutub tahkemaks. Tõsta lusikaga küpsetuspaberile või veereta meelepärased pallikesed ja lase seejärel külmkapis täielikult jahtuda. Veereta jahtunud trühvleid kakaos ja naudi. Kui on hooaeg, siis võib neid serveerida koos värskete vaarikatega.


Nipp! Tšillipipra ja kaneeli asemel võid kasutada 2 tl kardemoni või piparkoogimaitseainet.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar