laupäev, 24. jaanuar 2015

Kartulisalat krõbeda peekoni- ja sinihallitusjuustuga

Väga maitsev ja tavapärasest natuke teistsuguste koostisainetega kartulisalat. Nagu ka pealkiri ütleb - siia salatisse käib peekon, mis tähendab, et see pole taimetoit. Tavaliselt ma ei pane kartulisalatisse mingit liha, kuid see salat on erand ja peekon tõesti sobib siia.




Retsept:


5 suurt kartulit
8 viilu peekonit
125 g sinihallitusjuustu
kimp murulauku või rohelist sibulat
hapukoort, majoneesi
1 tl veiniäädikat
1 tl dijoni sinepit
soola, pipart


Valmistamine:


Koori ja tükelda kartulid suupärasteks tükkideks. Keeda pehmeks ja lase jahtuda. Prae peekoniviilud pannil krõbedaks ja lõika umbes 2 cm ribadeks. Sega kokku kaste hapukoorest, majoneesist, äädikast, sinepist soolast ja piprast. Haki roheline sibul ja murenda juust. Lisa kõik kastmele ja sega läbi. Serveerimisel võid kaunistada peekonitükkide- ja rohelise sibulaga. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar