kolmapäev, 15. oktoober 2014

Laimisiirup

Magushapu laimisiirup sobib imehästi nii jookide valmistamiseks kui ka kastmeks näiteks vaniljejäätise juurde (ja kindlasti leiavad ärksamad perenaised sellele veel n+96 kasutamisvõimalust). Kui serveerida siirupit värskeltküpsetatud pannkookidega, siis on parem seda teha peale keetmist. Lase siirupil natuke jahtuda, et keegi suud ära ei põletaks ja vala seejärel kookidele. Kes soovib, võib ka külma siirupit kuumade kookide juurde kasutada, aga mulle isiklikult selline temperatuurišokk suus ei meeldi. Maitseasi ilmselt.
Laimidest mahla pressimine on natuke tüütu, eriti kui tsitrusepressi ei juhtu olema, aga muidu on valmistamine iseenesest väga lihtne. Kui otsustad korraga suuremat kogust keeta, siis lihtsalt muuda vastavalt koostisainete koguseid.




Retsept: 


200 ml laimimahla
330 g suhkrut
125 ml vett


Valmistamine:


Pressi laimidest mahl. Vala kõik koostisained paksupõhjalisse potti. Kuumuta keskmisel tulel, ära veel keema tõusta lase. Sega pidevalt, kuni suhkur on täielikult sulanud. Seejärel lase keema tõusta, keera tuli väikeseks ja lase podiseda 1 minut. Tõsta pott tulelt ära. Vala siirup pudelisse.   


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar