teisipäev, 7. oktoober 2014

Petersellipesto

Petersellipesto on heaks vahelduseks basiilikupestole. Sobib suurepäraselt nii pastatoitude kui ka ahjukartulitega. Kui pestot jääb ühest söögikorrast järgi, siis võib seda ka kaanega suletult umbes nädalajagu külmkapis säilitada. Kuigi olen täiesti kindel, et see süüakse varem ära. Maitse on lihtsalt nii hea.





Retsept:


Peterselli (mehine peotäis)
50g parmesani
2 sl laimimahla
1 küüslaiguküüs
3 spl mandlilaaste (või tükeldatud sarapuupähkleid)
1 dl oliivõli
soola, pipart


Valmistamine:


Rösti mandlid või pähklid kuumal ja kuival pannil, lase täielikult jahtuda. Puhasta petersell ja kuivata köögipaberiga. Riivi parmesan ja tükelda küüslauk. Tõsta petersell köögikombaini või blenderisse, lisa ülejäänud koostisained ja purusta. Ära üle töötle, pesto peaks jääma selline peeneks hakitud tekstuuriga, mitte püree moodi. Kõige lõpus maitsesta soola ja pipraga. Kui soovid natuke vedelamat pestot, siis võid õli veidike rohkem lisada.
Serveeri spagettide või muu pastaga. Võib vabalt pakkuda ka ahjukartulite lisandiks.Proovisin täna ka röstitud saiaga süüa. Väga hea oli, võibolla liigagi hea, sest päris raske oli söömist lõpetada. Kui teha pestot korraga suurem portsjon, siis ei ole see muidugi probleemiks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar