Kui soovid natuke tummisemat moosi, mis meenutab pigem marmelaadi, siis võid kasutada tavalise suhkru asemel hoopis moosisuhkrut.
Idee on pärit ajalehest Ilta Sanomat, retsepti kohandasin pisut.
Retsept:
500 g kollaseid ploome (kivid eemaldatud)500 g kooritud ja tükeldatud õunu
1 dl vett
2 spl sidrunimahla
330 g suhkrut
Valmistamine:
Koori ja tükelda õunad, eemalda ploomidelt kivid. Aseta puuviljad ja vesi potti ja keeda kuni viljad on pehmed. Püreesta saumikseriga või blenderis ühtlaseks massiks, lisa sidrunimahl ja suhkur. Keeda veel 5 minutit madalal tulel aegajalt segades. Vala moos puhastatud ja kuumutatud purkidesse. Keera kaaned peale ja säilita jahedas. Moos on valmis ja piisavalt maitsestunud järgmiseks päevaks, aga võid seda pimedas ja jahedas kohas ka pikemalt säilitada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar