Leedu borš
Leedu borš on külm peedisupp ehk teisisõnu kuuma ilma trotsimise supp. Üks minu suviseid lemmikuid ja tänase palava päeva jaoks täpselt sobiv. Kellel on soovi suvel natuke kergemalt ja tervislikumalt toituda, siis see toit sobib rannahooajaks ideaalselt. Esmakordselt pakkus mulle seda suppi sõbranna, kelle mees on leedulane. Ja kuigi sellest ajast on juba palju vett merre voolanud, olen seda suppi ikka aeg ajalt valmistanud. Leedu borši kõrvale pakutakse kartuleid, mis on siis leiva asemel. Kartulid võib sektoriteks lõigata ja kergelt pannil pruunistada, aga võib ka lihtsalt tükeldada ja serveerida. Sellest kogusest jagub neljale sööjale.
Retsept:
0.5 l keefiri
3 väiksemat peeti
2 kurki
2 keedetud muna
450 g kartuleid
tilli ja murulauku
soola, pipart
Valmistamine:
Keeda kartulid ja peedid. Lase jahtuda. Keeda ka munad ja ehmata neid külma veega, et koor kinni ei jääks. Riivi jahtunud peedid ja kartulid jämeda riiviga. Jäta paar kartulit terveks, need võid tükeldada ja pannil kergelt pruunistada. Tükelda kurgid ja haki murulauk. Lisa keefir aedviljadele ja sega hoolikalt läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel kaunista viilutatud muna ja maitserohelisega, kõrvale paku kartulisektoreid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar