pühapäev, 19. aprill 2015

Lihtne ricotta-odrajahukarask

Mida küll pakkuda sõbrannale, kes teatab, et tegi karulaugupestot ja küpsetas ahjus kirsstomateid ning tuleb sulle nendega nüüd külla? Eks ikka ricotta-odrajahukaraskit. Retsept on lihtne, valmistamine kerge ja karask maitseb hea. Lisaks veel tilliga maitsestatud ürdivõi, mille olin paar päeva varem valmis teinud ja nüüd oli see külmkapis oma aega ootamas. Kuum karask nende lisanditega on tõesti ülihea. Retsepti leidsin toidutare.ee lehelt.




Retsept:


200 g ricottat
2 dl keefiri
1 muna 
2 dl odrajahu
1 dl nisujahu
1 tl õli
1 tl soola
1 sl pruuni suhkrut
1 tl söögisoodat

Valmistamine:


Sega omavahel ricotta, keefir ja muna. Lisa sool ja pruun suhkur. Teises anumas sega mõlemad jahud söögisoodaga. Vala kohupiimasegule, viimasena lisa õli ja sega kõik ühtlaseks. Kummuta taigen vormi, silu ühtlaseks ja küpseta 180 kraadises ahjus 45 minutit. Mina kasutasin küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi, kuid võib mistahes sobivat vormi kasutada.
Naudi kuumalt taluvõiga või nagu meie seda tegime karulaugupesto ja ürdivõiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar