neljapäev, 15. mai 2014

Sidruni-jogurtijäätis

Värskendavalt sidrunimaitseline jäätis. Sidruni võib asendada ka laimiga Selle koguse juurde läheb umbes 5-6 laimi olenevalt suurusest. Suhkru asemel kasutasin seekord hoopiski kondenspiima.





Retsept:

400 g maitsestamata jogurtit
1 purk kodenspiima (kasutasin 385 g )
2 suuremat sidrunit

Valmistamine:

1. Riivi sidrunikoore kollane osa ja pigista välja mahl. Lisa kondenspiim ning maitsestamata jogurt. Sega hoolikalt.
2. Vala segu jäätisemasinasse ja valmista jäätis. Masina puudumisel vala segu madalasse karpi ja aseta sügavkülma. Vahusta segu 3-4 korda iga poole tunni möödudes, et ei tekiks jääkristalle. 
Lase sügavkülmas taheneda veel 2-3 tundi, seejärel veereta jäätisekulbiga pallid ja serveeri.



 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar